torsdag den 17. juni 2010

Grove boller.

350 g hvedemel - 150 g fuldkornshvedemel - 50 g havregryn - 2 spsk rapsolie - 1 dl A38 - 1½ dl vand - 1 æg - 25 g gær - 1 tsk salt - 1 tsk sukker

Gæren smeltes med sukker og salt. A38 og varmt vand blandes og hældes ned til gæren. De øvringe ingredienser tilsættes og dejen æltes sammen. Hæver tildækket ca. ½ time. Trilles til boller og hæver ca. 20 minutter. Klip et kryds i hver boller og pensl med mælk.

Bages ved 220 grader i ca. 12-15 minutter.

Gufkage

175 g mandler - 1 spsk kartoffelmel - 4 æggehvider - 170 g sukker - 1 tsk smør
2 dl piskefløde - 60 g flormelis - ½ dl sirup - 1 tsk vanillesukker
2½ dl piskefløde. Kan evt. pyntes med kakao eller frisk frugt.

Mandler blendes og blandes med kartoffelmel. Æggehvider piskes stive og sukker blandes i. Mandlerne vendes i og det hele hældes i en smurt tærteform. Bages ved 200 grader i ca. ½ time.

Fløde, flormelis, sirup og vanillesukker blandes sammen i en gryde og simrer ca. ½ time indtil det er en sej masse. Fordeles ovenpå den færdigbagte mandelbund og sættes på køl. Når kagen er afkølet pyntes den med pisket fløde og evt. frugt.

Kagen er bedst hvis den laves dagen før og bare pyntes med fløde på dagen. Bundene kan fryses.

Uhmmmm

Havde lovet at bage til personalemøde i dag. For at sige det mildt, er vi ihvert tilfælde et par stykker der er meget glade for kage og andre søde sager, så det blev til klassikeren der altid rammer plet. Gufkage....og så lige et par sunde boller til at starte på.

Klar til sommerferie........næsten!

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt. 5 arbejdsdage er der kun tilbage for mit vedkommende, så går turen til Berlin. De praktiske ting er nu ved at være på plads. Passene er fundet frem, pengene er vekslet og togbilletterne vi skal bruge til at komme fra det hus vi har lejet og ind til Berlin er i hus. Børnenes feriebøger er færdige, deres kufferter til hyggestunder er dekoreret og jeg har nu også selv fået fundet mit læsestof. Pakkeriet er endnu ikke påbegyndt, men tankerne om, hvad der skal med summer rundt, og inden længe finder jeg sikkert taskerne frem og begynder så småt.

Vejret er nu ikke helt sommerligt endnu, men jeg håber og tror på at det bliver bedre så snart skolerne lukker ned og åbner op for ferien. Jeg trænger til sol og varme og glæder mig til igen i år at holde ferie sammen med de mennesker, der er mig nærmest.

onsdag den 9. juni 2010

Jeg glemte helt jeg var på arbejde....

Det var lige før jeg kunne mærke fornemmelsen af ferie og sommer da jeg i dag var sammen med nogle af mine beboere og arbejdskollegaer på tur ud i sommerlandet. Et lækkert sommerhus var blevet lånt til lejligheden og trods vejret ikke viste sig fra sin bedste side kørte bussen afsted. Det blev en af de dage der bliver husket og som, hvis det står til de fleste, også bliver en dag der gerne skal gentages og gerne lidt længere, så vi alle kan nå at nyde og være sammen lidt længere.

tirsdag den 8. juni 2010

Fridage når de er bedst.

En tiltrængt fridag startede i formiddags med en lang og dejlig gåtur med hunden. Egentlig var det mest sofaen der trak i mig, men jeg havde lavet en aftale med mig selv i går aftes om en gåtur, så med en låne Ipod i lommen kom jeg afsted. Allerede efter de første skidt kunne jeg mærke energien som jo så naturligt kommer når jeg går en tur, men som jeg altid glemmer når jeg træt smækker benene op på sofaen og overbeviser mig selv om, at det her er meget bedre for mig.En tur forbi minimarkedet blev det til på vejen hjem efter et par småting jeg manglede til dagens øvrige projekter. Jeg er ikke den bedste til at holde fri og bare "fede" den. Jeg føler, at jeg har spildt min fridag, hvis jeg ikke har fået det mindste fra hånden og da fryseren var ved at give ekko fra sig, hver gang den blev åbnet, havde jeg besluttet, at dagen blandt andet skulle gå med at få bagt lidt. Så nu er der igen lidt for enhver smag lagt på frost. Flere af tingene er blevet smagt og godkendt og mon ikke der falder et lille stykke kage af til dessert inden sengetid.

torsdag den 3. juni 2010

"Den er til dig skat"

I går kom der en pakke. En pakke indeholdende den taske jeg så længe har ønsket mig, men som jeg synes har været en tand for dyr til at købe den selv. Min kære mand havde hørt om den et par gange og havde nu bestilt den. Sikke det varmer med sådan en uventet gave på en helt almindelig dag. Tusind tak for den skat!