torsdag den 17. juni 2010

Gufkage

175 g mandler - 1 spsk kartoffelmel - 4 æggehvider - 170 g sukker - 1 tsk smør
2 dl piskefløde - 60 g flormelis - ½ dl sirup - 1 tsk vanillesukker
2½ dl piskefløde. Kan evt. pyntes med kakao eller frisk frugt.

Mandler blendes og blandes med kartoffelmel. Æggehvider piskes stive og sukker blandes i. Mandlerne vendes i og det hele hældes i en smurt tærteform. Bages ved 200 grader i ca. ½ time.

Fløde, flormelis, sirup og vanillesukker blandes sammen i en gryde og simrer ca. ½ time indtil det er en sej masse. Fordeles ovenpå den færdigbagte mandelbund og sættes på køl. Når kagen er afkølet pyntes den med pisket fløde og evt. frugt.

Kagen er bedst hvis den laves dagen før og bare pyntes med fløde på dagen. Bundene kan fryses.

Ingen kommentarer: