onsdag den 22. august 2012

Yngste mand arbejder i øjeblikket i historie med at lave sit eget stamtræ. Derfor har der i denne uge været lektier til os derhjemme med at finde de nødvendige oplysninger. Jeg må dog sige, at det ikke er en helt nem opgave for en 9 årig at lave et stamtræ i en familie som denne, som engang blev skilt og som i al den tid han kan huske har været fyldt både med en morfar, en farmor og farfar og en bedstemor og bedstefar. Er det så kun blodets bånd der skal høre med og sættes på? Og hvor skal så farmor og bedstefar være henne? Karl ved godt hvordan tingene hænger sammen, men kan indimellem have svært ved at kode sammen, hvem det nu lige var der fik børn sammen i tidernes morgen. Vi har nu valgt at give ham alles data med, så må han tage snakken med hans lærer hvordan hans træ skal se ud. Der bliver vist et par grene eller to mere i den en side end den anden.




fredag den 10. august 2012

Grethes store chokoladekys.

Vi havde på et tidspunkt den fantastiske dagplejemor. Hun lavede blandt andet disse chokoladekys.


3 æggehvider fra store æg - 200 gram sukker - 50 gram hakket chokolade.
Bages midt i ovnen ved 130 grader i ca. 1 time.

tirsdag den 7. august 2012

Ferie Ferie Ferie....

Jeg har min sidste uges sommerferie i denne uge. Vejret er som i de andre uger ikke noget at råbe hurra for, så vi laver det der lige falder os ind og prøver at gøre os klar til at skolen starter igen.
Børnene nyder de lange morgener foran fjernsynet og jeg prøver at sove lidt længere end til 06.30 for når det er ferie nægter jeg at stå tidligt op, også selvom jeg er vågen.




I weekenden skal vi op og fejre Gitzens fødselsdag. Hun har bestilt knapkager og da der lige løb en bestilling ind på en klipning af lille Mads til i morgen skyndte jeg mig lige at få dem bagt. De er gode til bestikkelse, så tiden ikke er så lang når han helst skal sidde stille.

mandag den 6. august 2012

Så må de vises frem.

I lørdags fejrede vi søsters fødselsdag. Det var en rigtig dejlig aften i godt selskab. Jeg var så spændt på at se, om hun blev glad for gaverne jeg havde fundet til hende. Det var en masse uundværligt strikkegadget ligefra små æsker, omgangstællere, magnettavler, men også et lille strikkekit så der var lidt at gå igang med. En af gaverne var dog hjemmeproduceret. Jeg havde været nede og finde de fineste perler og lavet maskemarkører til hende. De var blevet super gode og ja hun blev rigtig glad for det hele.
Hun fik også en taske. Sådan en lille en til at samle alle de små løse dele i. Da jeg fandt den vidste jeg bare, at sådan en måtte jeg også selv eje og den er allerede taget i brug. Tasken er fundet her.




Familietur.

Efter som sommerferien i år ikke bød på rejser sydpå havde vi lovet børnene en tur i Legoland. Billetterne var købt og vi ventede bare på det rette tidspunkt at sætte snuden mod Billund. I går tog vi afsted og eftersom vejret jo har været en smule ustabilt denne sommer, var vi spændte på, om vejrudsigten holdt og der evt. kun skulle komme en smule regn. Det gjorde den. Vi var fantastisk heldige med vejret. Der var dejlig solskin hele dagen og regnen kom først i bilen på vej hjem. Der var en rigtig dejlig dag. Alle hyggede sig på på kryds og tværs. Der blev kørt i karuseller og rutchebaner. Der blev taget kørekort og gravet guld. Der blev kigget og snakket. Alt i alt en rigtig vellykket dag for store og små. Det er bestemt ikke sidste gang vi tager afsted på sådan en tur. Næste gang bliver det nok Fårup eller Djurs sommerland? Hvem ved?



torsdag den 2. august 2012

Den virker!

Længe har jeg ledt efter den og endelig fandt jeg den. Familiens opgavetavle. Jeg har mange gange indført forskellige systemer for uddelegering af opgaver og udbetaling af lommepenge her i hjemmet, men har indtil nu ikke fundet noget der har virket efter hensigten. Denne her tavle ser til gengæld ud til at virke. Det skal så lige siges, at vi ikke har haft den så længe og der endnu er sommerferie og god tid til at lave huslige pligter, men jeg må sige, at det er en fornøjelse at komme hjem fra arbejde til et hus der er rent og pænt. Hvor skraldespanden og opvaskemaskinen er tømt, gulvet støvsuget og græsset slået. Det eneste der ikke er ordnet er vasketøjet og det er helt ok. Et enkelt sted sidder der dog ikke mange smileys. Det er ved "gåtur med Laban". Han er ikke videre populær, men jeg må da indrømme, at jeg også hellere går en dejlig tur med hunden end med støvsugeren, så jeg tager gerne den opgave på mig.
Nu er jeg så bare spændt på at se, om virkningen varer ved efter de første 14 dage. Jeg håber.