søndag den 28. december 2008

Uhm....søndag

Efter en hyggelig køretur med hele familien endte vi på McDonalds for at spise frokost. For at kompencere bare en lille smule trak jeg i de varme vinterstøvler og jakken for at gå en god tur med Laban. Han er altid klar til en god gåtur og selvom jeg havde haft en ide da jeg gik hjemmefra om at det i dag skulle være den lange tur måtte jeg lave om på planen på halvvejen. Det var bidende koldt og da min hat på mystisk vis er forsvundet måtte jeg nøjes med en mindre tur.



Hjemme blev der tændt for stearinlys og strikketøjet blev fundet frem. Mit halstørklæde skrider frem og jeg glæder mig til at få det i brug. Næste skridt er så at finde ud af hvad jeg skal igang med bagefter. Jeg har mange ideer, men ikke helt besluttet hvad jeg skal starte med.

fredag den 26. december 2008

Gaveregn

2. juledag er ved at gå på held og julen er officielt ved at være ovre. Tilbage er store byttedag i morgen og en enkelt julefrokost, inden en enkelt arbejdsdag på mandag.






Juleaften blev fejret efter alle kunstens regler, og selvom det var svært at vente for mindstemanden, lykkedes det at komme igennem alle ritualer inden gaverne endelig kunne pakkes ud. Jeg har altid haft en ide om at en skal pakke ud af gangen, så alle kan følge med i, hvad de andre får, men jeg måtte kapitulere i år. Vi var for mange og gaveregnen ville ingen ende tage.


Manden min havde rigtig flottet sig i år og jeg fik mine største ønsker opfyldt. Luksusstrikkepinde i en eksklusiv taske og et par lækre solbriller var blevet indkøbt og det kunne slet ikke have været bedre. Nu er det værste bare at jeg ikke har nogen anelse om, hvad jeg dog skal finde på at ønske mig til min fødselsdag om en god uges tid????

Tante Fie havde igen i år listet en lækker pakke ned sammen med dem til børnene. Et halvt kongerige i en af mine ynglingsfarver. En gave som virkelig varmer i mere end en forstand. Så nu kan jeg sidde og strikke med mine nye pinde med et lækkert sjal omkring skuldrene imens jeg drikker en dejlig varm kop the af de søde krus jeg fik af min søster. Kan man ønske sig mere????

Måske det lige skulle være en 25 grader, så jeg også kan få prøvet mine nye solbriller af!!

søndag den 21. december 2008

Store bagedag

Sidste søndag i advent og børnene glædede sig for sidste gang over pakken i sokken. Karl fik legobiler som han var så heldig at storebror gad at hjælpe med at samle. Bagefter udtalte han at kan syntes at de var noget så smukke, ikke just det jeg forbinder med legobiler, men han var glad og det var vel det vigtigste.



Børnene har lavet de sidste godter i dag. Der er blevet trillet julekugler og der er blevet smagt. Imens bagte jeg banankager til den store guldmedalje. En del meget modne bananer som ingen havde lyst at spise på arbejdet, blev i dag lavet til lækre banankager, hvor en så finder vejen tilbage til afdelingen i morgen. Der skal hygges den sidste arbejdsdag inden julen.

lørdag den 20. december 2008

Den søde juletid.



I stiv kuling fik familien min hentet juletræ imens jeg kæmpede mig igennem de forhåbentlig sidste juleindkøb. Juletræet står nu flot og dufter i hele stuen. Børnene har hygget sig med at pynte træet og generalprøven er overstået. Karl syntes bestemt at vi skulle gå en tur omkring træet, for det havde de gjort i børnehaven, så det første vers af højt for træets grønne top blev sunget, alt imens næsten hele familien gik en tur rundt.




Jeg har fået min første bestilling på strikketøj. Det er bestemt ikke noget jeg gør, men har svært ved at sige nej når der er nogen der spørger og når det er projekter der er overstået i en fart. Så sideløbende med mit eget halstørklæde strikker jeg nu huer til min søsters søde svigermor og veninde. Jeg er nu gået tør for garn og kan med god samvittighed strikke videre på mit eget indtil jeg igen kommer til byen. Huerne skulle helst være færdige til at sende med til Skagen i julen.


tirsdag den 16. december 2008

Så blev den endelig færdig.


Igennem den sidste tid har min trøje været på pinden, men nu er den endelig blevet færdig. Det var med nød og næppe at der var garn nok, men det lykkedes og nu er den klar til at komme ud og blive luftet.


Mit næste projekt er et nyt halstørklæde. Jeg har lånt en jakke af min søde søster, men havde ikke rigtig noget halstørklæde der kunne gå dertil, så der var jo ikke andet for end at komme igang. Heldigvis havde Lisette mange lækre ting at byde på, og inden længe (forhåbentlig) kan jeg gå vinteren i møde uden at være bange for at fryse.










søndag den 14. december 2008

Nyt ansigt

Siden min har skiftet ansigt. Den har været forsømt, ikke med min gode vilje, men tiden er bare smuldret imellem mine fingre og jeg har måttet prioritere min tid. Nu håber jeg at kunne komme lidt på banen igen og sætter ikke forventningerne for højt.

Min uddannelse kører på skinner og jeg er nu startet op på min anden praktik. Jeg har været så heldig at komme til at arbejde på et gammelt slot og det er for mig næsten løn i sig selv. Jeg bliver helt blød om hjertet når jeg møder ind om morgenen og kan se lyset skinne ud igennem de gamle vinduer. Gulvene knirker under mine fødder og jeg lukker øjnene og lever mig tilbage til tiden dengang hvor der blev danset i riddersalen i store balkjoler.

Julen nærmer sig med hastige skridt. Jeg har bagt småkager i flere omgange. Enkelte dåser er tapet til, med god grund, for ellers var der ingen tilbage til juleaften. De smager åbenbart for godt, men de er jo også lavet for at blive spist. Marcipankonfekten er også på køl. Jeg er vild med hjemmelavet konfekt og er bange for at jeg skal holde mig selv godt og grundigt i nakken for ikke at få det spist de næste dage.

Jeg glæder mig til juleaften. Glæder mig til at se forventningens glæde i børnenes øjne og glæder mig til at dem pakke de gaver op vi så omhyggeligt har udvalgt.